The Witcher board : Tryby gry, multi i Mapy (W3:DG) - The Witcher board

Jump to content

Community Discussions

ssssssssssssssss

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Tryby gry, multi i Mapy (W3:DG)

Poll: Tryby gry, multi i Mapy (W3:DG) (124 member(s) have cast votes)

Jakie tryby gry poza fabułą chcesz w Wiedźminie 3

1. Arena (63 votes [19.75%])

Percentage of vote: 19.75%

2. Polowanie na Potwory (60 votes [18.81%])

Percentage of vote: 18.81%

3. Arena (PVP) (48 votes [15.05%])

Percentage of vote: 15.05%

4. "Swobodna Gra" - chodzenie do wiosek, zabijanie potworów, kupno/sprzedaż itemów itp. (69 votes [21.63%])

Percentage of vote: 21.63%

5. Kear Morhen - chodzenie do lasu po grzybki, zwierzynę, drzewo; trening z wiedźminami (65 votes [20.38%])

Percentage of vote: 20.38%

6. Żadnego (7 votes [2.19%])

Percentage of vote: 2.19%

7. Obojętnie (7 votes [2.19%])

Percentage of vote: 2.19%

[Opcjonalnie jeżeli wybrałeś ARENA(PVP)] Czy chce aby na Arenie (PVP) była możliwość kreowania własnej postaci np. czarodziejki, wiedźmaka do walki na Arenie

1. Tak (60 votes [48.39%])

Percentage of vote: 48.39%

2. Nie (24 votes [19.35%])

Percentage of vote: 19.35%

3. Obojętnie (40 votes [32.26%])

Percentage of vote: 32.26%

Czy chcesz multiplayer w W3:DG

1. Tak (21 votes [16.94%])

Percentage of vote: 16.94%

2. Tak, ale tylko do Areny (26 votes [20.97%])

Percentage of vote: 20.97%

3. Tak, ale tylko do Co-op'u (12 votes [9.68%])

Percentage of vote: 9.68%

4. Tak, ale tylko do "Swobodnej Gry" (8 votes [6.45%])

Percentage of vote: 6.45%

5. Obojętnie (17 votes [13.71%])

Percentage of vote: 13.71%

6. Niezbyt (15 votes [12.10%])

Percentage of vote: 12.10%

7. Zdecydowanie NIE! (25 votes [20.16%])

Percentage of vote: 20.16%

Vote Guests cannot vote

• Advanced Member
  • PipPipPip

18.03.2013 @ 14:02 #1

Piszcie w tym temacie na temat wyżej wymienionych trybów które osobiście (niektóre) były by fajne w grze.

P.S Nie blokujcie i nie przenoście jak coś chciałem zrobic odrebny temat :)
Witcher:Rise of The White Wolf
1

Cossy 

• Advanced Member
  • PipPipPip
107443
977

18.03.2013 @ 14:59 #2

Nad multiplayerem CDP myśli.
http://www.gram.pl/n...-badowski.shtml
„– Na moim sihillu – warknął Zoltan, obnażając miecz – wyryte jest starodawnymi krasnoludzkimi runami prastare krasnoludzkie zaklęcie. Niech no jeno który ghul zbliży się na długość klingi, popamięta mnie. O, popatrzcie.
– Ha – zaciekawił się Jaskier, który właśnie zbliżył się do nich. – Więc to są te słynne tajne runy krasnoludów? Co głosi ten napis?
– „Na pohybel skurwysynom!””
0

• Advanced Member
  • PipPipPip
75659
1592

18.03.2013 @ 15:45 #3

to niech coś wymyśli ;) wszystkie podane wyżej propozycje są świetne, ale ale - w jednej grze tyle dobrego? No chyba nie... przecież można na tym narżnąć mnóstwo kasy wydając kilka gier ;)
0

• Advanced Member
  • PipPipPip
1409
5306

18.03.2013 @ 15:50 #4

Ciekawe te propozycje. Zaznaczyłem wszystkie, ale raczej nie do wykonania. Zbyt dużo pracy by to pochłonęło. Można by było dodać ankietę, gdzie z podanych przykładów można wybrać 2, żeby wyróżnić, które z poszczególnych byłyby najmilej widziane i zarazem w zasięgu Redów.
0

• Advanced Member
  • PipPipPip

18.03.2013 @ 16:43 #5

Precz z tym multiplayerem, nie do tej gry - fajna była tylko Arena, ale bez możliwości tworzenia bohatera.

EDIT: Najlepiej jakby autor usunął temat, bo jest beznadziejny dzięki pytaniom.
JAKIE PVP ??!!! Może w CB 2077 :D
WIEDŹMIN 3 : DZIKI GON - Ostatnia przygoda Wiedźmina z Rivii :)

Aktualnie trwające imprezy z udziałem CDPRED: Brak :) Czekamy na coś nowego !!!
Oczekiwane imprezy: E3 2013 ( Los Angeles ), Gamescom 2013 ( Kolonia )
0

• Advanced Member
  • PipPipPip
116102
811

18.03.2013 @ 16:49 #6

Ankieta moim zdaniem źle zrobiona i ogólnie nie potrzebna, multiplayer można zrobić na tyle sposobów że nie ma sensu przewidywać czym będzie, jeśli będzie dobrze zrobiony i ciekawy to czemu nie :P jak ktoś nie będzie chciał MP to zwyczajnie go nie będzie włączał
2

• Advanced Member
  • PipPipPip
142889
596

18.03.2013 @ 18:24 #7

Najlepszym rozwiązaniem będzie arena PvP. Walki 1 na 1 albo nawet kilku na kilku. Mogłoby to nieźle wyglądać.
A co do reszty... Dajmy się popisać Redom :)
- Idzie ci o to, że rzuciłem widelcem w szczura?
- Nie. Idzie mi o to, że trafiłeś, chociaż było ciemno.
0

• Newbie
  • Pip

18.03.2013 @ 19:02 #8

Dla takich gier multiplayer zawsze szkodzi,gry do multi to są BF;Y itp ale nie gry gdzie się stawia na świetną fabułe,potem w takiej recenzji gra jest wychwalana ale ciśnięta właśnie za multi które było słabo zrobione.
W W3 nie chce Multiplayera ,ewentualnie co-op na arenie.
3

• Advanced Member
  • PipPipPip

18.03.2013 @ 19:04 #9

I tu też nie, żadnych elementów gdzie spotkam się z graczem, do tego mam np. BF 3 lub Far Cry 3 itp.

Co do recenzji, to multi może być potraktowane jako wciśnięte na siłę
WIEDŹMIN 3 : DZIKI GON - Ostatnia przygoda Wiedźmina z Rivii :)

Aktualnie trwające imprezy z udziałem CDPRED: Brak :) Czekamy na coś nowego !!!
Oczekiwane imprezy: E3 2013 ( Los Angeles ), Gamescom 2013 ( Kolonia )
0

Nars. 

• Ognisty urodziwiec
  • PipPipPip
99458
1250

18.03.2013 @ 19:24 #10

Seinnt47 said:

Dla takich gier multiplayer zawsze szkodzi,gry do multi to są BF;Y itp ale nie gry gdzie się stawia na świetną fabułe,potem w takiej recenzji gra jest wychwalana ale ciśnięta właśnie za multi które było słabo zrobione.
W W3 nie chce Multiplayera ,ewentualnie co-op na arenie. ›››

Generalnie jestem "na nie", jeśli chodzi o jakikolwiek rodzaj multi poza arenowym. Nie dlatego, że uważam, że multi do Wiesława nie pasuje, ale zwyczajnie z każdą nowością przez Czerwonych zapowiadaną coraz bardziej boję się o finalną jakość produktu. Za dużo srok za ogon chcą chwycić, a premiera już w 2014. Nie chciałbym żeby skończyło się jak z W2, gdzie na starcie w wersji PC brakowało obsługi rozdzielczości 16:10.

Tak poza tym multi choćby fabularny coop, to doskonałe uzupełnienie/rozwinięcie właściwej historii. Oczywiście o ile jest osobnym modułem, z dostosowanymi do coopa zasadami, jest odpowiednio dopracowany i nie ma wpływu na SP.

Lem said:

Mamy się za rycerzy świętego Kontaktu. To drugi fałsz. Nie szukamy nikogo oprócz ludzi. Nie potrzeba nam innych światów. Potrzeba nam luster. Nie wiemy, co począć z innymi światami. Wystarczy ten jeden, a już się nim dławimy.

http://oi50.tinypic.com/14ka6nd.jpg
1

• Advanced Member
  • PipPipPip

18.03.2013 @ 21:00 #11

Ja widzę multiplayer tak - tworzysz swojego Wiedźmina, zakładasz swoją grupę ewentualnie działasz sam, polujesz na potwory, zabijasz innych graczy i nabijasz poziomy. Coś jak było w Red Dead gdzie tworzyłeś grupę i napadałeś na "złodziei" przy czym wysadzałeś różne skrzynie.
0

• Advanced Member
  • PipPipPip
116102
811

18.03.2013 @ 21:03 #12

warzoch said:

I tu też nie, żadnych elementów gdzie spotkam się z graczem, do tego mam np. BF 3 lub Far Cry 3 itp.

Co do recenzji, to multi może być potraktowane jako wciśnięte na siłę ›››

może, albo może i być potraktowane jako fajne uzupełnienie gry :)/> Nie wiadomo jaki będzie ten Multi, ktoś gdzieś rzucił pomysł rozegrania jakiejś bitwy Nilfgaard vs Północ, co by moim zdaniem było bardzo fajnym pomysłem, z chęcią bym w takim czymś spróbował swoich sił, jako jeden z broniących np Wyzimy Temerskim żołnierzem ;p
0

• Advanced Member
  • PipPipPip
83357
1542

19.03.2013 @ 10:01 #13

Zabójca potworów said:

Ja widzę multiplayer tak - tworzysz swojego Wiedźmina, zakładasz swoją grupę ewentualnie działasz sam, polujesz na potwory, zabijasz innych graczy i nabijasz poziomy.

Czyli generalnie hack'n'slash. Moja odpowiedź: NIE.
0

• Member
  • PipPip

19.03.2013 @ 13:12 #14

I po co psuć zajebistego RPG, a w przypadku Wieśka 3 o ile wszystkie obiecanki zostaną spełnione, to najlepszego RPG ze wszystkich dotychczasowo wydanych, jakimś słabym trybem multiplayer? Zrozumiałbym jeszcze tryb współpracy, gdzie podróżuje po świecie 2 wiedźminów (nie, wśród nich nie byłoby Geralta), jakaś ciekawa, odrębna historia na +/- powiedzmy 10 godzinek. Multiplayer do tego typu gier się po prostu nie nadaje, jakoś mi się nie widzi armia wiedźminów w trybie Team Deathmatch i mam nadzieję, że REDzi nie popełnią takiego błędu jak Square Enix z Tomb Raiderem, gdzie multiplayer został wciśnięty na siłę i nie ma większego sensu.
0

• Advanced Member
  • PipPipPip
116102
811

19.03.2013 @ 13:27 #15

LuKi965 said:

I po co psuć zajebistego RPG, a w przypadku Wieśka 3 o ile wszystkie obiecanki zostaną spełnione, to najlepszego RPG ze wszystkich dotychczasowo wydanych, jakimś słabym trybem multiplayer? Zrozumiałbym jeszcze tryb współpracy, gdzie podróżuje po świecie 2 wiedźminów (nie, wśród nich nie byłoby Geralta), jakaś ciekawa, odrębna historia na +/- powiedzmy 10 godzinek. Multiplayer do tego typu gier się po prostu nie nadaje, jakoś mi się nie widzi armia wiedźminów w trybie Team Deathmatch i mam nadzieję, że REDzi nie popełnią takiego błędu jak Square Enix z Tomb Raiderem, gdzie multiplayer został wciśnięty na siłę i nie ma większego sensu. ›››

Krytykujesz multiplayer który się jeszcze nie pojawił :D Jak będzie słaby to się zapewne nie pojawi w grze, proste ;p
0

• Member
  • PipPip

19.03.2013 @ 13:48 #16

No nie byłbym taki do końca pewien, bo to co jedni uważają za "słabe" twórcy uważają za "świetne" i już wiele firm się na takiej polityce przejechało wciskając na siłę coś co jest graczowi do szczęścia nie potrzebne. I co to ma do rzeczy, że się nie pojawił? Wystarczy tekst, że "jest w planach" by móc zacząć dmuchać na zimne niż potem napotkać zawód i patrzeć jak ulubiona marka upada przez takie błędy twórców (przykładem jest choćby Mass Effect od BioWare, marka, która wyrobiła sobie dobrą pozycję wśród gier dzięki epickiej fabule i gameplay'u, a finałowa część trylogii budziła mieszane uczucia przez marne zakończenie(które trzeba było poprawiać w patchu) i krótkawą fabułę, bo twórcy więcej czasu poświecili na tryb multiplayer, który i tak okazał się strzałem we własne kolano). Po prostu do pewnych gier multiplayer się nie nadaje. A multiplayer =/= kooperacja, więc jak narazie to jednak jest się o co martwić. No ale zobaczymym, Czerwoni przynajmniej nie mają w 4 literach społeczności graczy i w wielu przypadkach liczą się z naszym zdaniem, więc liczę, że nie będzie kaszany w tym 2014r.
0

• Advanced Member
  • PipPipPip
116102
811

19.03.2013 @ 13:51 #17

LuKi965 said:

No nie byłbym taki do końca pewien, bo to co jedni uważają za "słabe" twórcy uważają za "świetne" i już wiele firm się na takiej polityce przejechało wciskając na siłę coś co jest graczowi do szczęścia nie potrzebne. I co to ma do rzeczy, że się nie pojawił? Wystarczy tekst, że "jest w planach" by móc zacząć dmuchać na zimne niż potem napotkać zawód i patrzeć jak ulubiona marka upada przez takie błędy twórców (przykładem jest choćby Mass Effect od BioWare... ›››

Niech będzie, że Redzi zrobią najgorszy Multiplayer w historii gier komputerowych i co wtedy? single player na tym ucierpi jakimś magicznym sposobem?
0

Nars. 

• Ognisty urodziwiec
  • PipPipPip
99458
1250

19.03.2013 @ 14:23 #18

Swooneb said:

Niech będzie, że Redzi zrobią najgorszy Multiplayer w historii gier komputerowych i co wtedy? single player na tym ucierpi jakimś magicznym sposobem? ›››

Tak. Bo Czerwoni nie mają magicznej czwartej ekipy zajmującej się MP. To nie Tomb Raider, gdzie nad cokolwiek słabym i niepotrzebnym multi, pracowało zupełnie inne studio. Multik to poważna sprawa, więc część ekipy Czerwonych miast zajmować się pieszczeniem SP, pichciła by rozgrywkę dla wielu graczy.

Lem said:

Mamy się za rycerzy świętego Kontaktu. To drugi fałsz. Nie szukamy nikogo oprócz ludzi. Nie potrzeba nam innych światów. Potrzeba nam luster. Nie wiemy, co począć z innymi światami. Wystarczy ten jeden, a już się nim dławimy.

http://oi50.tinypic.com/14ka6nd.jpg
2

• Member
  • PipPip

19.03.2013 @ 15:55 #19

Oczywiście, że ucierpi jak już kolega wyżej napisał, poza tym ucierpi też cała gra i wizerunek marki, co nie wpłynie dobrze na popyt na kolejne gry z tegoż uniwersum czy nawet kolejne gry REDów ergo możemy się nie doczekać kolejnych gier w świecie wiedźmińskim, a była mowa o rozwijaniu uniwersum po finale przygód Geralta.
0

• Advanced Member
  • PipPipPip
116102
811

19.03.2013 @ 16:39 #20

Być może racja, ale myślę że jak MP będzie dla nich niedostatecznie dobry to sobie odpuszczą ;p A terminy ich nie gonią więc single player będzie dopieszczony tak jak ma być ;p
0

Share this topic:

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users